Charming Stories op de gevoelige plaat

Heb je de mooie foto’s op mijn website en sociale media kanalen al gezien? Die zijn gemaakt door Inge van Tiwifotografie. Hoe gaat dat nou, zo’n fotoshoot? Dat lees je hier.

Ergens voor de zomervakantie was ik begonnen met het ontwerpen van visitekaartjes voor Charming Stories.  Nu pretendeer ik met een persoonlijke inslag te werken, dus daar moet een foto op vond ik. Natuurlijk niet een selfie. Leuk voor op Instagram, maar niet voor de business. Ik moest op de foto.

Precies op dat moment kwam ik een post van Tiwifotografie tegen waarbij iemand een zakelijke fotoshoot had gedaan, dat zocht ik! Begin september was het zover. Op naar Oudehaske.

Inge werkt met Momentfotografie. Niks niet ongemakkelijk poseren, lachen mag en het liefst ook spontaan. Van te voren kreeg ik een hele vragenlijst voorgeschoteld over talenten, vrienden, wensen en mijn favoriete stripfiguur, om zo maar wat te noemen. Vroeg ik me toch wel even af met wat zij met die lijst van 30 punten moest. Dat heb ik geweten…

IMG_1676
Daar lig je dan

Tijdens de shoot kwam ze hier geregeld op terug, mocht ik weer vragen beantwoorden of ergens verder over doorgaan. Dit zorgt voor oprechte emoties en die zie je ECHT terug. Ik had van te voren niet gedacht dat het zo goed zou uitpakken. Zo legde ze me neer in het gras, -met kleedje tegen de groene vlekken- ik vond het maar een ongemakkelijke pose. Maar wat een leuk resultaat!

IMG_1594.jpg
Schrijven over de afwas

Als tekstschrijver moet je ook even een stukje schrijven natuurlijk. Dat waren niet zomaar wat woorden, nee een heus verhaal waarom afwassen mijn hobby was. Een van de vragen in de lijst ging over een huishoudelijk klusje wat ik niet leuk vind. Afwassen dus. Maar in het geschreven verhaaltje vond ik het o zo leuk. Op de foto’s die daar uit voort zijn gekomen zie je die humor en het daarover denken goed terug.

Los van een leuke shoot was het ook heel gezellig. Ze nodigde me in haar huis uit, waar ik zelfs mocht mee-eten zodat we zo snel mogelijk naar buiten konden wanneer het licht op zijn mooist was. De bedoeling was een zogeheten golden hour shoot, dat effect hebben we uiteindelijk nagemaakt met de flitser. Met ook een prachtig resultaat.

IMG_1683
Het golden hour effect

Tegen het einde van de sessie ook nog een paar meer zakelijke portretfoto’s te maken, maar dat poseren was duidelijk niet mijn ding. Ik ben helemaal niet zo formeel in mijn doen, dat past dus ook niet binnen Charming Stories.

Het moge duidelijk zijn. Inge heeft mij goed weten neer te zetten zoals ik ben en met de uitstraling die ik bij Charming Storing wil laten zien.

Inge bedankt!

Advertentie

Eén opmerking over 'Charming Stories op de gevoelige plaat'

  1. Lieve lieve Lottje…
    Via je leuke stukje bij vriendinonline kwam ik op je site terrecht… Wat een GEWÉLDIGE site heb je!! Ben zo trots op je.. Beseg me ineens dat je je eigen bedrijf hebt!! Wauw!! Dat wilde ik gewoon even aan je laten weten.. hihi!
    Ben trots op jou! En trots dat je m’n dinnetje bent! Luv joe!! Xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: