The sun is shining

Eerder deze week zou het 21 graden worden, dat sloeg al snel om naar voorspeld onweer. Uiteindelijk was het een vreemde, benauwde dag. Waarbij het zelfs ’s avonds laat nog mogelijk was om zonder jas buiten te lopen.

En ik kan het weten, het was voor mij weer tijd om van Ameland naar Groningen te reizen. Na de meivakantie, of een Moederdag weekend waarbij iedereen moeders’ nest opzocht, zat de trein afgeladen vol met studenten. Wat me pas echt opviel toen we met zijn allen het perron opliepen en als een kudde koeien het station uit stroomden. Ik beschreef het vriend J als een scène uit The piped piper.

Maar dat was niet waar ik over wilde schrijven. Toen ik de trein uitstapte was het dus nog warm in de lucht. Een gegeven waar ik spontaan blij van werd, gek wat het weer met je kan doen. Als de zon schijnt lijkt het toch allemaal wat mooier, fijner, beter.

Toen het nog een paar graden kouder was kon ik me storten op ‘Tim en het mysterie van Ameland’, een welkome invulling van de afgelopen lockdown-maanden. Weet je niet waar het over gaat? Dan heb je zeker iets gemist, lees hier maar eens. Ik ben trots op het project, zeker omdat ik aan veel verschillende kanten een steentje heb kunnen bijdragen. Als ik het boek nu lees zie ik eerst de omslag met de mooie titel die ik heb heb ontworpen, dan mijn naam in de colofon als redacteur en als ik het boek doorlees zie ik alinea’s waar ik aanvullingen op heb mogen schrijven. De mooie illustraties van Linda Vloedgraven word ik elke keer weer vrolijk van. De laatste is mijn favoriet, met een van de hoofdrolspelers die zich tot dan toe nog niet had laten zien.

Als ik dit zo omschrijf klinkt het wel erg als een klopje op eigen schouders, maar het was gewoon heel erg leuk om te doen. Een goede samenwerking met fijne mensen.

Het volgende leuke project staat alweer te trappelen (bijna letterlijk, het gaat over paarden). En daar mogen we dus mee bezig terwijl de dagen verder lengen en de zon nog meer gaat schijnen. Hopelijk zijn er straks mogelijkheden voor weer een boekpresentatie, misschien wel buiten op het strand. Als de zon schijnt zijn er ineens meer dingen mogelijk en hebben we er allemaal een beetje meer zin in. Ik in ieder geval wel.

Benieuwd naar Tim? Neem hier eens een kijkje!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: