Toi toi toi

Het leven bestaat natuurlijk uit meer dan alleen maar werken, hoe leuk dat werk ook is. Vandaar dat ik me in deze blogs graag wat verder aan jullie voorstel en jullie mee te nemen in de wereld van Charlotte buiten Charming Stories.

Een van de dingen die ik graag in mijn vrije tijd doe is toneelspelen. Dit doe ik in een Amelander toneelgroepje, NoortOost Producties, met in 2019 mijn primeurvoorstelling.

Het leek me al langere tijd leuk om mee te mogen spelen en dat heb ik ook zeker laten doorschemeren. Ik zag de spelers namelijk regelmatig tijdens hun repetities, in het restaurant waar ik parttime werk. Ginnegappen tussen het spelen door, zo af en toe een schreeuw of gil van de mensen die vol voor hun scène gaan. Daar wil je toch gewoon bij horen? Ik zeker wel.
Het leek me een goede plek om mijn creativiteit op een theatrale manier de wereld in te gooien. Een goede balans met het thuis schrijven en tekenen.

Het stuk ‘Loslopende vrouwen’ was mijn debuut. Waar ik de 20-jarige Iris speelde, die haar pubergedrag nog niet was ontgroeid maar zich wel bewust was van haar mooie verschijning. Zo vond ook Frank, de mysterieuze buurman.

Iedere woensdag repeteren voor mijn werk aan, borrel na de repetitie (ijsthee voor mij want werk). Samen teksten oefenen en leuke toi toi toi’tjes voor het eerste optreden. Het maakt het een leuke, sociale aangelegenheid.

Opening night!
Het was toch even wennen om in Iris haar huid te kruipen en je medespelers als zodanig andere karakters te zien. Maar wat is het heerlijk om er mijn ziel en zaligheid in te kunnen leggen. En dan natuurlijk de interactie met het publiek, een van de leukste aspecten.

“Twee avonden en een matineevoorstelling waarbij mijn favoriete scène een flinke uitbarsting van mijn kant bevatte.”

Volgens mij werd het stuk goed ontvangen en ook van mijn medespelers mag ik nog een ronde blijven.

Voor corona de boel in de war schopte hadden we net de eerste repetities van een nieuw stuk er op zitten. Ook hier mag ik een gezellige flirt vertolken, maar wel een van geheel andere huize. Namelijk de Franse Yvette uit ‘Allo ‘Allo. En vergeet de dubbelrol met Generaal Von Klinkerhofen niet, als ik maar niet vergeet de hakjes van Yvette te wisselen voor zijn legerkisten…

Het kriebelt om verder te gaan. Nu wel genoeg tijd om de tekst door en door te kennen zou je zeggen?! “Oe smaakt de aas?” (Frans accent)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: