Hulp in de administratie

Charming Stories bestaat in mei alweer een jaar. Maar het idee startte begin 2018 al. Ik dacht eerst met name na over welke opdrachten ik zou willen uitvoeren en natuurlijk de naam en vormgeving passeerden de revue. Little did I know, want er komt heel wat kijken bij het goed runnen van een eigen zaak. Denk hierbij aan de belastingdienst. Als alfa geschoolde heb ik van boekhouden weinig kaas gegeten. Maar het hoort er wel bij. Sterker nog, als je het verkeerd doet kan je dit uiteindelijk veel geld kosten. En hoewel ik Charming Stories niet heb opgericht om er van te kunnen leven, is het toch wel de bedoeling om er iets mee te verdienen. En zeker niet om verlies te draaien.

Nu bleek dat de belastingdienst er verschillende regels op na houdt, hoe weet je nou welke voor jou gelden? Ik wist het in ieder geval niet, en toen bleek ik ook nog met verschillende BTW- tarieven te maken te hebben. De getallen begonnen mij te duizelen. Maar ik wil het wel graag goed doen.

Daarom heb ik hulp ingeschakeld, van iemand die hier haar brood mee verdient. Zij heeft samen met mij alles eens op een rijtje gezet. Nu blijkt dat ik waarschijnlijk in aanmerking kom voor een vrijstelling. Had ik dat eind 2018 maar geweten, nu kan dat pas 2020 ingaan. Dat betekent dat ik dit jaar nog gewoon de aangiftes moet doen en BTW moet berekenen en omrekenen.

 Wist je dat je over journalistiek geen belasting hoeft te betalen?

Dat heb ik al doende moeten leren. Dus nu heb ik facturen zonder en facturen met BTW, zie dat maar eens goed te verwerken.

Maar goed, ik ga me er met frisse moed op storten. Een duidelijk overzicht is een begin. Excel spreadsheets, here I come!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: